Hessel van Dujob draait een dag mee op Backing 3

Hessel van Dujob draait een dag mee op Backing 3

Toen Hessel – recruiter bij Dujob uitzendbureau –afgelopen week te horen kreeg dat wij met een gat in ons rooster zaten, bood hij zonder enige aarzeling aan om deze persoonlijk te komen vullen. Weten hoe hij zijn dagje meelopen bij ons heeft ervaren? Lees gauw zijn verslag!

Mijn dag op Backing 3

Woensdagochtend. Het is 4:45, mijn wekker gaat af. Iets eerder dan ik gewend ben. Snel douchen, ontbijten, tandenpoetsen en om 5:15 zit ik in de auto. Onderweg naar Hasselt, waar mijn speciale werkdag om 5:50 op de afdeling Backing 3 begint. Wat dat precies inhoudt, kom ik later pas achter.

Stipt om 5:50 parkeer ik de auto voor een indrukwekkend groot gebouw. Bij de receptie wordt mij verteld dat ik helemaal achterin moet zijn. Na 5 minuten lopen – ja zo groot is het hier – staan daar, aan het eind van de productielijn, mijn collega’s voor vandaag. Twee vriendelijke mannen die, voor we beginnen, nog even uitleggen wat er precies van mij verwacht wordt. Ik ga helpen met het verwerken van de rollen tapijt. Oftewel, het op de machine plaatsen van de kokers. Even voor de beeldvorming. Voor mij staat een kar, van ongeveer 2 meter breed bij twee meter hoog en anderhalve meter diep. Met daarop al die kokers, stuk voor stuk een formaat van ongeveer twee meter. En de machine, is een bakbeest, dat elk stuk tapijt een soort van rubberen onderkant geeft. Dat verklaart inmiddels dus het woordje backing; het voorzien van een achterkant. Wanneer het tapijt van deze laag is voorzien, gaat het nog even langs de inspectietafel, voor een laatste check. Daarna komt het tapijt in een soort opvang terecht. En dat geeft mij en mijn collega’s de ruimte om eindelijk ons ding te doen. De eerdergenoemde kokers liggen in de machine. Aan mij de taak om met een niettang op luchtdruk, het begin van het tapijt aan de koker vast te nieten. Volgens mijn collega’s gebeurt het regelmatig dat iemand in zijn eigen hand niet. Goed opletten dus. Eenmaal vastgeniet help ik de rol opstarten met wikkelen, omdat deze nog geen gewicht heeft. Als hij bijna opgerold is, pak ik, samen met mijn collega, een stuk plastic dat we om de rol wikkelen. Klinkt makkelijk, maar geloof mij, dat is nog best een lastig kunstje. Nog even vastplakken als een cadeautje en klaar is mijn eerste rol! Vervolgens haal ik de bok erbij, dat is een soort plank met aan de zijkant een staaf die de grond in gaat, waardoor de plank niet kan draaien. De bok draai ik tegen de machine aan, waardoor deze omhoog beweegt en de rol naar beneden komt. That’s it. Door naar de volgende. Aangekomen bij rol nummer zoveel, sluit ik om 13:50 mijn werkdag af. Gevloerd, maar voldaan en zonder nietjes in mijn hand reed ik weer naar huis. Morgen weer lekker een dagje op kantoor bij mijn collega’s van Dujob!

“Condor Group groeit maar door en ik kan me daarin volop ontwikkelen. Werken in een internationaal gerenommeerd bedrijf biedt mij veel meer kansen!”

Johan Kramer

Meer informatie over deze vacature?

Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en een van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk contact met je op.